Primul proiect al Standardelor Naționale de Evaluare discutat în cadrul unei ședințe de lucru

Data: 
Wed, 2020-11-11 16:36

 Grupul de lucru, instituit pentru elaborarea Standardelor naționale de evaluare, s-a întrunit marți 10 noiembrie curent, într-o ședință de lucru, după o îndelungată perioadă de pauză, cauzată de reforma organelor administrației publice centrale, care a avut un impact de disconcentrare a potențialului de specialiști în domeniu, prin schimbarea atribuțiilor ministerelor și agențiilor.
În cadrul ședinței, în format on-line, au fost prezentate participanților proiectele primelor două standarde, și anume: Proiectul Standardului 1 «Valoarea de piață. Alte tipuri de valori» și Proiectul Standardului 2 «Termenii de referință. Elaborarea raportului de evaluare».
Proiectele au fost elaborate și prezentate de către echipa de lucru sub conducerea dnei Svetlana Albu, doctor habilitat în economie, profesor. Proiectele sunt elaborate în baza Standardelor Internaționale și celor Europene de Evaluare, precum și ținându-se cont de legislația națională din domeniu. Discuția proiectelor a fost una productivă, a generat un interes deosebit din partea profesioniștilor, care activează pe piața serviciilor de evaluare.
După operare modificărilor în baza propunerilor prezentate, proiectele standardelor vor fi plasate pe pagina web a ARFC pentru organizarea unei discuții publice.